CategoriesFišbajni

Šta su fišbajni (držači kragne) ?

U ovom postu ćemo pisati o aksesoaru koji je neophodan, ali često zanemaren dodatak koji pomaže kragni vaše košulje da dobije dodatnu težinu i oštrinu, a samim tim i ostane opeglana i na mestu tokom čitavog dana.

Kupili ste tu potpuno novu košulju. Sve je savršeno usklađeno, boja i kroj vaše nove košulje ne mogu ostati neprimećeni. Čini se da vaša jakna, dovraga, čak i kravata i džep, savršeno krase tu košulju. Svaki ugao je prav – savršeno skockan ansambl sa ravnim linijama i uglovima.

Međutim, postoji jedan upadljivi detalj. Čini se da vam kragna košulje ne drži pravilan oblik. U stvari, baš kao i sva ostala odeća, kragna košulje će tokom dana izgubiti na čvrstini i neće ispratiti ostatak vašeg ansambla – ono što u početku može izgledati kao zanemarljiv detalj dolazi u prvi plan, jer shvatate da viseći okovratnik ruši ostatak vašeg ansambla. Kao što kažu, plima u usponu podiže sve čamce – i obrnuto je sasvim sigurno tačno. Pa, kako popraviti problem sa kragnom košulje? Šta možete učiniti da kragna košulje uvek izgleda oštro i uspravno? Posegnite za držačem kragne od nerđajućeg čelika.

Šta su tačno držači kragne – fišbajni?

Držači kragne, koji se obično nazivaju fišbajni ili jezičci kragne, su ravni, kruti delovi plastike ili metala koji se nalaze u označenim “džepovima” na zadnjoj strani okovratnika košulje. Svrha fišbajna je da omoguće da vrhovi kragne budu ravni, da se ne gužvaju i ne lome i time omoguće da kragna košuje ostane na mestu tokom čitavog dana.

Držači kragne košulje, osim što imaju važnu ulogu u očuvanju forme, neretko se koriste i kao dragoceni aksesoar, ne samo u smislu poboljšanja izgleda kragne, već i u smislu dodavanja na vrednosti košulje. To je jako bitan detalj koji ne bi trebalo da promakne perfekcionistima koji žele najviše od stila – kada se stave u mali džep specijalno dizajniran za njih sa unutrašnje strane kragne, definitivno daju na savršenosti i na stilu.

Predstavljaju aksesoar za zahtevne korisnike jer osim njihove korisnosti, držači kragne su medju najtraženijim i najidealnijim aksesoarima kao originalan i lep poklon. Ponekad su već zašiveni unutar kragne, što i nije najbolje rešenje jer se mogu deformisati ili polomiti tokom pranja ukoliko su napravljeni od plastike.  Iz tog razloga, napravili smo držače kragne od nerđajućeg čelika koje možete zašiti i ne morate brinuti da li će se deformisati, polomiti ili zadrđati.  

Izbegnite stalnu i neekološku zamenu plastičnih držača kragne već danas!